keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tilapalvelu vie sivistyslautakunnan rahat

Pyysimme kaupungilta nähtäväksi erilaisia Keljon kouluun liittyviä dokumentteja. Vuokraselvityksessä pistää silmään sama asia, mitä on aikaisemminkin ihmetelty:

  • Keljon koulun vuokrakustannukset olivat vuonna 2012 koulun toimiessa Keljon koulun tiloissa 9,60 €/m2kk, ollen yhteensä 270 036 €/vuosi (2343 m2).
  • Mikäli Keljon koulu peruskorjattaisiin, olisivat vuokrakustannukset peruskorjauksen jälkeen samalla neliömäärällä laskettuna noin 18 €/m2kk eli 506 000 €/vuosi.

Tilapalvelu on pyytänyt ja pyytää Keljon koulusta markkinahintaista vuokraa. Miksi se ei ole pitänyt sillä rahalla kiinteistöä kunnossa? Miten vuokranantajalle voidaan sallita tällainen toiminta?

Meille on perusteltu aisaa siten, että Tilapalvelun tulee tuottaa voittoa, jotta rahaa jää investointeihin ja peruskorjauksiin. Nyt esitetyn mallin mukaan sivistystoimi kuitenkin maksaisi tehdyn korjauksen täysimääräisinä korotettuina vuokrina. Eli käytännössä kahteen kertaan. Tilapalvelulla ei ole vastuuta omista teoistaan, ja koulutoimi maksaa viulut. Sivistyslautakunnan hyväksikäyttö tuntuu olevan jo vuosikausia jatkunut käytäntö.

Toki tässä yhteydessä on taas hyvä muistuttaa, että Keljon koulun pudottamisesta peruskorjauslistalta päättivät yksin Leisimo, Koivisto ja Andersson. Jos kaupungin johto ei halua koulua korjattavan, Tilapalvelu ei sitä korjaa. Vastuuta siirrellään ja vältellään. Ja toivotaan, että vanhemmat ja muut aktiivit luovuttavat ja unohtavat koko asian, jotta Keljon koulu voidaan rauhassa jyrätä maan tasalle ja myydä tontti kerrostaloasunnoiksi. 

Paikalla on nyt korjattavissa oleva koulurakennus, joka olisi täynnä oppilaita, jos koulu vain olisi kunnossa. Nyt Keljoa ympäröivät koulut ovat täynnä.

Koulun korjaamattajättämispäätös on todella erikoinen mm. sen vuoksi, että vielä vuoden 2011 kouluverkkoselvityksessä Keljon koulu todettiin korjaamisen arvoiseksi ja ehdottomasti tarpeelliseksi. Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintovirastolle on tehty tästä hämärästä päätöksestä kantelu.


1 kommentti:

  1. Millä tavalla tämän "törkeyden" saisi lyhyesti ja ytimekkäästi joka mediaan ja veronmaksajien tietoisuuteen? Monikaan ei valitettavasti jaksa lukea pitkiä mielipidekirjoituksia mutta tästäkin painokas"suusanallinen" tiivistelmä vaikka Keski-Suomen uutisiin ja kolmen iloisen rosvon nimeä ei saa unohtaa.

    VastaaPoista

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti? Osallistu keskusteluun ja kerro blogista tutuillesi. Peliä ei ole vielä menetetty.